Eiko

Eiko werd geboren op vrijdag 13 december 1996.

Eiko als pup

Ze is een zwarte vrouwelijke Labrador Retriever en leerde bij de vzw Hachiko hoe ze een motorisch andersvalide kon assisteren in het dagelijkse leven. Zo kwam ze op 10 november 1999 thuis bij haar baasje Daphné, na 10 dagen samen stage lopen en examens afleggen.

Daphné and Eiko in Cannes

Eiko and Obélix

Eeyore, Eiko and I in Disneyland Paris

Na 7,5 jaar voor mij gewerkt te hebben als hulphond was ze toe aan haar welverdiend pensioen. Ze werkte meer tegen haar zin dan met plezier wat helemaal niet de bedoeling kan zijn. Ook kon ze omwille van haar leeftijd verschillende taken niet meer uitvoeren en kon ze mijn drukke levensstijl niet meer volgen. Nadat Valéas haar taak als hulphond had overgenomen, nam ze opnieuw haar intrek bij mijn ouders thuis waar ze al zonnebadend mag genieten van haar oude dag en vaak mee op uitstap mag, gevoerd met de auto welliswaar!

Eiko and Valéas

Looking forward to 2010

Eiko loves the sun!

Haar blog kan je hier vinden.

§ 5 Reacties op Eiko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Valéas is

  een grote mannelijke Golden Retriever die deze zomer Eiko opvolgt als mijn assistentiehond. Hij werd door vzw Hachiko opgeleid tot hulphond om allerhande kleine taken voor me uit te voeren die ik niet of moeilijk zelf kan. Sinds 6 augustus 2007 zijn we samen op stap nadat we slaagden voor alle examens en men het veilig vond om ons alleen op stap te laten gaan!
 • Valéas houdt van…

  koekjes, zijn dekentje, vanalles oprapen voor zijn baasje, knuffelen, geborsteld worden, als een konijn in het rond huppen, de deur opendoen, op zoek gaan naar baasjes' gsm, achter zijn staart jagen, zijn Kong Wubba, zijn harnasje en nog zoveel meer.
 • Valéas volgen per RSS feed?

 • Geef je mailadres in en...

  Doe mee met 35 andere volgers

 • Archief

 • Alle rechten voorbehouden.

  Een blog zonder de mogelijkheid om te reageren is een website. Kritiek is bijgevolg toegelaten, zelfs gewenst. Gelieve echter vernederende, kwetsende, irrelevante of anonieme commentaren voor u te houden. U hoeft zich de moeite niet te doen deze te plaatsen daar ze toch door mij zullen worden verwijderd.
 • Valéas ontving

  • 109.951 kwispelaars
%d bloggers liken dit: