Beestjes en baasjes 2010

mei 22, 2010 § 10 reacties

Vandaag vertoefden Valéas, Eiko, Maarten en ons buurmeisje – baasje van labrador Vino – op Beestjes en Baasjes! We ontmoetten er Mireille, Antoon en Donut, Thibaut en Xtra, Ramona en Yosca, Yana en Yves, Luc en XXX, jarige Heleen en Ryooko – nogmaals gefeliciwoeft! -, Françoise en Citrus, Marie en Croepoek, Elke en wisselpup Eugène, Fenne en wisselpup Eyleen en véle andere e-vriendjes!

De demonstratie verliep vlot. Valéas toonde netjes wat hij allemaal kan en ging deze keer géén victorie toertje doen in de erering . Ook Eiko deed mee aan de demo! Ze leerde het publiek dat hulphonden op pensioen gaan als ze niet meer kunnen of willen werken. Ze worden dan gewone gehoorzame huishonden. Ze hebben echter toch nog wat last van beroepsmisvorming: Eiko raapte samen met ons buurmeisje alle resterende muntstukjes op die het publiek ons had toegegooid!

We gingen ook eens langs bij de stand van Martin Gaus, in de hoop Valéas’ geëmigreerde trainster Liesbeth terug te zien. Helaas, Liesbeth was er niet… We raakten wel aan de praat met een sympathieke man. Bleek dat hij extra zachte klikkers bij had die ik wél kan induwen! Bingo! Na enkele korte praktische lesjes klikkeren voor beginners – waarvoor dank! – gingen we aan de slag. Wie weet lukt het zo om Valéas aan te leren iets in een mand te droppen?
Na de gouden tip van Saskia en Yunah zijn we toen deze winter gaan oefenen. Hij kan ‘vast’ prima en ook ‘los’ bevat hij helemaal. Maar dat het bij ‘in’ ook echt in de mand moet belanden, gaat er tot nu toe niet in. Slim, hulpzaam doch soms oh zo blond… Wordt vervolgd…

Advertenties

Getagd: , , , , , ,

§ 10 Reacties op Beestjes en baasjes 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Beestjes en baasjes 2010 voor Hulphond Valéas.

Meta

%d bloggers liken dit: