Blij weerzien!

september 29, 2009 § 5 reacties

Vorige week ontdekte ik via facebook dat Hanne (van Valéas’ gastgezin) sinds enkele dagen op kot zit in Gent! Toen ik doorhad dat we maandag in Gent zouden vertoeven, polste ik eens of zij toevallig geen springuur had en indien ja, of ze toevallig wou afspreken om iets te gaan drinken. Onze agenda’s pasten perfect ineen én haar lessen bleken écht niet ver van onze lunchplek door te gaan: ideaal moment om af te spreken!

Zoals afgesproken probeerden we te voorkomen dat Valéas zijn Hanne al van verre zou herkennen en dus keiblij zou zijn en uit enthousiasme aan zijn leiband zou beginnen trekken… Het was voor Valéas dan ook een totale verrassing dat de jongedame die we aanspraken *snuffelsnuffel* ZIJN HANNE bleek te zijn!!! Hanne kreeg meteen een ongewenste doch zéér gemeende en intense bonjour (wordt het een blauwe plek?) die hem géén knuffel opleverde… Toen Hanne hem vroeg te gaan liggen, zakte hij kwispelend door zijn poten: zaaalig zo’n knuffel als beloning om te gaan liggen! Van mij krijgt hij daarvoor namelijk enkel verbale beloningen en kleine voetknuffels daar ik niet aan hem kan als hij op de grond ligt…
We gingen iets drinken en babbelden héél gezellig! De tijd vloog voorbij en Valéas was superflink en duidelijk apetrots zo geflankeerd door zijn twee dames! Een fotoshoot en nog enkele innige knuffels na flink uitgevoerde commando’s later, moest Hanne alweer vertrekken naar haar volgende les…

Op weg naar het terrasje wou dit kindje Valéas dolgraag knuffelen. Zoals altijd mag hij eerst gaan liggen waarna het kindje hem beloont voor de ‘flinke down’. Op die manier is hij iets kleiner en kan hij het kind niet omstoten en zo misschien bang maken van honden…
Valéas and the kid

Hanne is duidelijk apetrots op haar pupil Valéas, die aan Hanne’s been plakt van blijheid!
Happy and proud Hanne and Valéas

Voor te gaan liggen én liggend een pootje te geven, krijgt Valéas een van Hanne’s superknuffels…
Super reward for giving a paw while laying down

Flink rechtstaan…
Cuddle for standing up

Flink pootje geven…
Super reward for giving a paw

En last but not least, een van die superknuffels op Hanne’s schootje!!!
Super reward for coming on the lap

Advertenties

Getagd: , , , ,

§ 5 Reacties op Blij weerzien!

 • Kim & Olly schreef:

  Hey echt superleuk is dat zeg!!! Olly wordt ook altijd gek als ze Marleen ziet, maar opspringen doet ze gelukkig nog net niet (al moet Marleen wel heel snel door de benen gaan om dat te voorkomen, hihihiiiii).

 • haha, zo herkenbaar dit.
  je hond gek krijgen is zijn kun je het beste soen dor hemn zijn gastgezin voor hem te zetten! Ps…dat ie zo reageert, houd in dat ie een goede tijd heeft gehad hé!

 • Leen schreef:

  Valéas moet vast superblij zijn geweest!

  Als Yankee zijn gastgezin terug zag, amaaai “WOEHOE, ik ken die, ik heb die graag, ik ben zooooo blij”.

  🙂

 • Maggy schreef:

  Ik zie dat Valeas zo een nieuw jasje aanheeft maar daar hangen meer blauwe riempjes aan dan hier, Nox zijn nieuwe jas draait altijd mss zou die blauwe riempjes aan pootjes ook beter zijn?!

  • Daphné schreef:

   Dat is een extra harnasje dat hij eronder aan heeft. Zodat hij niet op zijn nek trekt.
   Nu hadden we juist iets gedronken, dus was de leiband gewoon aan zijn halsband. Op stap is de leiband vast vooraan aan dat harnasje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Blij weerzien! voor Hulphond Valéas.

Meta

%d bloggers liken dit: