Strandwandeling en hondsdolle dag

augustus 4, 2009 § 1 reactie

Ondertussen zijn we reeds een week in Leuven en kijken we al keihard uit naar het weekje aan zee dat er zit aan te komen…

Maandag waren we nog aan zee. Het was net gestopt met regenen, toen we besloten toch nog eens een frisse neus te halen. Daar er weinig volk op het strand was, besloten we op het speciaal aangelegde pad – voor buggy’s en rolstoelen – zo dicht mogelijk naar de zee te gaan. Het was springtij en Maarten nam de Eiko en Valéas even mee naar de zee, aangelijnd weliswaar en dus dik tegen hun goesting… Toen kwam plots een vriendelijke jongeman voorstellen om met me te gaan wandelen in de strandrolstoel! Hij was de jobstudent van zon zee zorgeloos en hij had de hele dag nog niemand gezien met het slecht weer, dat hij me zelfs tot in Vosseslag wou duwen! Zo gezegd zo gedaan! Eens we buiten de badzone waren, mochten de hondjes los: er was amper volk en de zee is toch véél leuker dan wandelaars! We hebben suuuuperhard genoten! Ik heb ook even pootje gebaad – de zee was lekker warm! – vooraleer we al een eind voor Vosseslag toch terugkeerden omdat de wind toch erg fris was! Hier vind je alle foto’s. Hieronder beperk ik me even tot Valéas’ gekke smoelen!

In the sea with our feet!

Valéas with wind in his ears!

Valéas with funny ears

Valéas running crazy

playing on the beach

Dinsdag gingen we opnieuw wandelen met Yasuko en Barney. Eiko geniet met volle teugen van elke losloopwandeling. Ze huppelt vrolijk mee, gaat zwemmen telkens ze een plekje op de oevers ziet waar ze er makkelijk in en uit kan, volgt ons netjes maar is o zoo ontgoocheld als we meer dan een uur later toch terugkeren naar het kot… Gekke Eiko…

Donderdag gingen we wandelen met Ashley, Olly, Satti en een lief vriendinnetje op logement bij Satti! Mens en hond hebben zich super geamuseerd: danku wel dames voor de zalige namiddag!

Vrijdag gingen we nog een laatste keer wandelen met Barney en Yasuko: zijn baasje Yasuko gaat 10 dagen op reis naar Amerika… Barney gaat deels op vakantie bij zijn tante en de rest van de vakantie gaat hij mee met ons en zijn maatjes Valéas en Eiko naar zee!!! Valéas en Barney gingen weer samen op stap als echte maten, terwijl Eiko constant in de Dijle en de beken er rond aan het zwemmen was… Het aards paradijs voor een Labrador?

Zaterdag stonden droevige dingen op het programma. Maandagnacht is de oma van Gitte, het baasje van hulphond Vitesse, overleden. Zaterdag werd zij begraven. Gitte’s oma was er altijd bij als we Gitte zagen bijvoorbeeld op het hulphondencafé maar ook vorige week aan zee. We trokken vroeg in de voormiddag al naar de verre Kempen om ons medeleven te gaan betuigen aan Gitte en haar familie.
Valéas was flink: voor ik hem kon tegenhouden, drukte hij zijn neus even lief tegen Gitte’s wang, zei kort doch uitbundig goeiedag tegen vriendinnetje Vitesse en lag vervolgens de hele mis flink stil naast mijn rolstoel. Hij negeerde Kwiek en Vitesse volkomen, zowel tijdens de mis, als op het kerkhof.

Zondag stonden we paraat op de hondsdolle dag! We gaven er 2 demonstraties en probeerden onze laatste tarwekussentjes te verkopen naast de vele andere Hachiko-spullen en de lekkere advocaat van Kwiek&co.
Valéas zat propvol energie: het duurde dan ook even voor we de stand van Hachiko bereikten daar ik weigerde vooruit te rijden als Valéas aan de leiband trok… Na de eerste demo trokken Eiko, Valéas en ik samen met Mieke en Alfa naar een rustig stukje aan de vijver. We lieten de hondjes los: Eiko ging als een otter gaan zwemmen in de vijver terwijl Alfa en Valéas als dolle honden aan de oevers een robbertje speelvochten! Het werkte aanstekelijk: ook Bento en een prachtige bruine newfoundlander gingen mee ravotten!
Toen we aankwamen, was de tweede demo net bezig. Mieke trok snel het capeje van Alfa en het harnasje van Valéas aan… Toen ik Valéas het commando gaf om op zijn plekje te blijven, plofte hij met een diepe zucht neer. Eindelijk was al die overtollige energie eruit! Zalig!
Na de demo gingen we nog even rondkijken bij de andere standjes. We kochten er een mooie blauwe sliphalsband, een airkong bone en een kam met draaiende tandjes voor slechts €1 per stuk!
De foto’s die Regi nam, vind je hier terug.

Maandag waren we bekaf van de hondsdolle dag en hebben we een rustdag ingelast. Ook vandaag, dinsdag, hielden we het bij een rustige dag, met een tripje naar het grootwarenhuis voor Valéas en een kort uitje heen en terug naar de parking voor Eiko. Wat we morgen uitspoken is nog onbekend! Donderdag vertrekken we met Barney erbij naar zee!

Advertenties

Getagd: , , , ,

§ Een Reactie op Strandwandeling en hondsdolle dag

  • Chantal schreef:

    Hoi Daphne,

    Lang niet meer hier geweest, maar even bijgelezen. Je blijft een bezige bij!

    Fijn dat die jutters bestaan en er iemand zo aardig was om je te duwen. Is altijd een flinke klus door het zand.

    Groetjes Chantal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Strandwandeling en hondsdolle dag voor Hulphond Valéas.

Meta

%d bloggers liken dit: