Dopjes sparen!

maart 26, 2009 § 17 reacties

Een hele poos terug plaatste ik op de blog al een oproep om mee dopjes te sparen ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te Tongeren. Dit centrum leidt sedert 1990 geleidehonden op om ze daarna kosteloos ter beschikking te stellen aan personen met een visuele functiebeperking. Om geld in te zamelen, startte het centrum enkele jaren terug de dopjesactie. Men zamelt plastic dopjes in van drankflessen die men doorverkoopt aan een bedrijf dat deze recycleert in paletten. Op die manier maken vele beetjes dopjes één groot beest! Met 1,8 miljoen dopjes wat gelijk staat aan 4,5 ton dopjes kan men bijvoorbeeld 1 puppy kopen die dan de opleiding kan starten!

In het begin van de actie vroegen onze maatjes Kim en geleidehond Olly of we mee wouden sparen. Sindsdien doppen wij mee en zet ik iedereen die ik ken aan om zijn dopjes te sparen en aan BCG te doneren.

Hoe gaat het precies in zijn werk?
1. U verzamelt plastic dopjes van drankflessen. Géén kroonkurken, doppen van potten chocopasta of flessen shampoo! Indien u twijfelt of het dopje erbij hoort: hier vind u een volledige handleiding met verhelderende foto’s!
2. Eens de zak in uw bergplaats eivol zit, brengt u deze naar een van de inzamelpunten die u hier kan terugvinden.
3. U herbegint terug met sparen!
4. U zet iedereen in uw omgeving aan om mee te sparen en geeft hen bijvoorbeeld deze flyer met meer uitleg die u snel even afdrukt…

Ps: Indien u zelf de zin en ruimte heeft om inzamelpunt te zijn, u zich verveelt en wel wil helpen dopjes sorteren of u heeft een ruime hangar met vergunning Klasse 2 waar men gerust dopjes mag komen sorteren of u heeft een rijbewijs en wil helpen dopjes vervoeren: neem gerust contact op met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden! Hun contactgegevens vindt u hier. Dank bij voorbaat!

Advertenties

Getagd: , , , ,

§ 17 Reacties op Dopjes sparen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Dopjes sparen! voor Hulphond Valéas.

Meta

%d bloggers liken dit: