Flikkendag

oktober 3, 2008 § 2 reacties

Net zoals de helft van de aula heb ook ik een verkoudheid te pakken, wat de stilte van de voorbije week verklaart.

De nazorg op zaterdag was erg interessant. We zijn op de goeie baan. Zonder véél oefenen en hopen geduld krijg je geen enkele hond iets aangeleerd. We blijven er dus voor gaan! En resultaten komen meestal tevoorschijn op de meest onverwachte momenten. We blijven bovendien rustig oefenen met onze laserpointer… De rest van de avond speelde Valéas met zijn vriendjes en vooral zijn charmante klasgenootjes uit de V-klas, Veti, Venus en Vitesse…

Zondag kwamen we reeds vroeg aan op flikkendag. We werkten mee aan twee demo’s waarbij Valéas telkens heel netjes toonde hoe hij mijn voetplanken opent en sluit en mijn muts – die toevallig nog in de auto lag van de vorige demo – uit trekt. Door niet aan elke demo mee te doen – we wandelden ook even rond op flikkendag – had Valéas ook tijdens de laatste demo nog voldoende zin en energie om zijn kunnen ten toon te spreiden aan het publiek. Ik was apetrots op hem en ben blij dat we er allebei zo van hebben genoten. Meer foto’s vinden jullie hier terug, op de site van Hachiko.

Valéas doet voetplank omlaag

Valéas trekt muts uit

Tussen de twee demo’s gingen we samen met Liliane, Beer en Zara naar de demo van de andere werkende honden aan de andere kant van Gent. We zagen een honden kwispelend op de pakwerker afstormen, de mouw vastgrijpen, lossen op commando en nadien fier als een gieter de gekregen mouw aan het publiek showen… Ook zagen we een explosievenhond en zijn baasje uit een helikopter afdalen!
Buiten deze uitstap en de demo’s bleven Valéas en ik vooral rond de Hachiko stand. We beantwoordden vragen van de bezoekers, reden de puppies achterna met een spaarpot, knuffelden even die lieve kleine bolletjes… ’s Avonds mochten Valéas en Zara nog even dollen terwijl men de stand opruimde. Zowel Valéas als ikzelf hebben de dag nadien vooral uitgerust: we waren bekaf…

De rest van de week gingen we door weer en wind flink naar de les, wandelden we in het bos met Barney en zijn baasje, en rustten eigenlijk vooral uit om zo snel mogelijk die rotte verkoudheid te overwinnen.

Advertenties

Getagd: , , , ,

§ 2 Reacties op Flikkendag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Flikkendag voor Hulphond Valéas.

Meta

%d bloggers liken dit: