Van Plankendael naar Bellewaerde

juni 29, 2008 § 3 reacties

Woensdag gingen we naar Planckendael met Inge, Annelies, Melisande en Anne-Catherine, net zoals na ons eerste kan. We hebben een leuke dag gehad, rustig uitrusten in het zonnetje, gezellig lachen, kortom een superuitstap. Hopelijk doen we het binnen vier jaar nog eens over?
Valéas was helemaal gefascineerd door de twee aapjes die al dansend over en weer liepen terwijl ze hun blik precies op hem hielden! In tropisch Azië was ik even bang toen bleek dat daar kleine niet-vliegende vogeltjes vrij rondliepen tussen de bezoekers. Valéas is namelijk nog altijd een jachthond en het zou fout zijn om zijn instinct te vergeten. Oplossing: ogen en oren wijd open en de vogeltjes vanop afstand het pad laten oversteken. De jachtluipaarden stonden opnieuw op een ogenblik – letterlijk – aan het hek om nadien dreigend over en weer te lopen… Terwijl Eiko vier jaar terug toch wat geïntimideerd was door die grote poezen, bleef Valéas rustig en geïnteresseerd kijken naar die poesjes. Even later begon hij rustig te grazen van het gras dat door de eerste van de twee hekkens groeide! Toen een van de twee jachtluipaarden zijn blik op hem fixeerde en zich écht bedreigend opstelde, had meneer Valéas eindelijk door dat dit geen lieve poesjes waren en deinsde hij terug… From the other point of view: sommige dieren vonden Valéas superinteressant en kwamen nieuwsgierig kijken welk harig geval hen nu weer werd voorgesteld terwijl andere dieren zich zo snel mogelijk uit de voeten maakten. Die laatste dieren hebben we dan ook zoveel mogelijk vermeden om ze niet extra bang te maken. ’s Avonds op kot aten we nog samen een pizza terwijl we babbelden en eigenlijk omvielen van de slaap. Valéas was toen slimmer: hij is in zijn nest gekropen en er niet meer uitgekomen.

Donderdag ruimden we mijn kamer wat op, kwam de kiné en gingen we naar mijn copromotor waar we buitenkwamen met een druk thesisschema voor de komende maand. Nadien gingen we voor het eerst samen op ons eentje naar de winkel – spannend!!! – daar Maarten vrijdag nog een zwaar examen had. We gingen twee dvd’s oppikken die we hadden nabesteld bij de krantenwinkel en gingen in de Aveve kaarten gaan kopen om zaterdag naar de dog day in Bellewaerde te gaan. Daar de Aveve aan de andere kant van Leuven lag, waren we een klein uur onderweg. Alhoewel het reeds vijf uur was, was het nog zalig warm en net goed met het windje langs de vaart. In de Aveve zelf moest ik even hulp vragen omdat we niet aan een bepaalde bloempot konden. Nadien gingen we nog even rondsnuisteren bij de hondenspullen. Daar Maarten daar liever geen kwartier blijft rondhangen, wou ik ervan profiteren: wat kon Valéas daar nu op tegen hebben? Mis poes… We waren nog niet aangekomen bij de dierenafdeling of hij verschoot al enorm van een witte kattenbak. Ik toonde hem dat die lege kattenbak helemaal niet eng was. Schuchter snuffelde hij eens aan het ding en negeerde het voor de rest: socialisatie geslaagd. In die afdeling keek hij echter de hele tijd alsof alle dingen grote monsters waren: staart tussen de poten en gapen naar elk groot ding alsof het hem zou bespringen. Ik negeerde zijn gedrag zodat ik zijn angst zeker niet zou bevestigen. Toen een kar in de gang ernaast lawaai maakte, dook hij helemaal ineen alsof er een tsunami over hem zou komen. Had hij een zonneslag en was de Aveve ineens een spookkot geworden? Toen men juist dan omriep dat de winkel zou sluiten, besloot ik dat het genoeg was geweest. Het snuisteren was zo helemaal niet leuk en ik begon me echt zorgen te maken. Hij was opgelucht dat we weg gingen en trok naar de uitgang. Nadat we aan de kassa nog drie kaarten voor Bellewaerde kochten en men even hielp om de bloempotten weg te steken, was meneer alweer geïnteresseerd in de vogeltjes aan de ingang. Buiten belde ik toch even nazorgtrainster Caroline om zeker te zijn dat ik niks over het hoofd zag en dit geen symptomen zijn van een zonneslag. Het feit dat we voor het eerst alleen naar de winkel zouden gaan, maakte mij nerveus. Hij voelt dat haarfijn aan waardoor hij sneller reageert op prikkels. Het was ook mogelijk dat men er hoge geluiden – zo hoog dat mensen er niks van merken – gebruikte om schadelijke knaagdieren af te schrikken. Daar honden een gelijkaardig hoorbereik hebben, hoorde Valéas ook de schikwekkende geluiden toen we de dierenafdeling naderden. Het feit dat ik al wat nerveus en bang was, maakte dat hij zich een hoedje schrok. Eens thuis heeft hij geslapen als een marmot!

Vrijdag gingen we na Maartens laatste examen – dat goed ging – naar een barbeque van Maarten zijn jaargenootjes. Daar mijn rolstoel de 20 trappen naar de tuin niet op kon vliegen, droeg Maarten me naar boven. De gezellige namiddag maakte de beperkte mobiliteit meer dan goed! Valéas gedroeg zich perfect ook al was ik eigenlijk machteloos als hij iets wou mispeuteren.

Zaterdag stonden Anne-Catherine, Maarten, Valéas en ik vroeg op om voor de middag in Bellewaerde te zijn. Zo konden we nog helpen bij de eerste demo. Jammer genoeg zat Valéas propvol energie en was hij nogal snel afgeleid waardoor hij bij sommige commando’s een beetje prutste… Nadat wij iedereen aan de supermooie Hachiko-stand begroet hadden en Valéas goeiedag had gezegd aan Goodwill, zijn mama Luca, Dior, lieve kleine Rico, collega’s in opleiding Zander, Zyflex, Yves, Yosca, klasgenootje Venus, en collega’s Inca, Iago, Noxy, Rasta en Ryooko, konden we het park verkennen. Valéas mocht in het ballenbad en leefde zich volledig uit! Hij gedroeg zich als een varken in een modderpoel, maar kwam er gelukkig wel properder uit! We zagen ook blindengeleidehonden, reddingshonden, een flyball team, en vele andere viervoeters die zich net zoals ons super amuzeerden in Bellewaerde! Na de laatste demo – waar ook niet alles perfect ging daar ik bekaf was en het snikheet was in de tent – ging Valéas nog eens zwemmen in het hondenzwembad wat een welkome verfrissing bleek te zijn! Na het opruimen van de stand, doorkruisten we nog het volledige park om aan de parking te komen. Ik was zo moe dat ik bijna in slaap viel en totaal onbewust een vuilbak rakelings passeerde… We sliepen dan ook opnieuw allemaal als een roosje, ditmaal in thuis thuis.

Ballenbad!!!

Valéas in the pool!

Hachiko's shop

Some of the crew ;-)

Yosca

Christel, Yosca and Rico

Hier en hier vinden jullie nog meer foto’s! De rest van de foto’s die ik nam zijn jammergenoeg overbelicht.

Vandaag, zondag, schrijf ik mijn ervaringen neer van de eerste en voorlopig enige dagen vakantie van de zomer… Straks komen de kotgenootjes aan om de genieten van de jaarlijkse kotbarbecue bij mij thuis. Morgenochtend vertrekken we terug naar ons kot, waar we vol goeie moed in onze thesis gaan vliegen…

Advertenties

Getagd: , , , ,

§ 3 Reacties op Van Plankendael naar Bellewaerde

 • Maggy schreef:

  Elke hond maakt al eens foutjes op demo en of erbuiten, alleen valt het soms wat meer op als mensen staan te kijken… Heb ook nog enkele foto’s, al zijn ze niet allemaal goed gelukt, als je ze wil, mail maar eens prive.

 • Kim & Olly schreef:

  Fantastisch dat je alleen naar de winkel bent geweest! En ik herken het helemaal dat je zenuwachtig was en Valéas dat gedrag over heeft genomen. Als iktwijfel over een goeie weg, dan is het al te laat en gaat Olly lastig doen. Ik moet op voorhand al inbeelden: “wat ga ik doen als ik aan een splitsing kom”, en dan heel zeker dat uitstralen naar Olly toe. Chapeau hoor dat je het toch maar gedaan hebt!!!

  Ik had idd ook gelezen dat de Dogday doorging in Bellewaerde. Maar ja, het is zover reizen hé, wel zo’n 5u. En ik heb horen zeggen dat de organisatie ook niet 100% in orde was en naar sommige demo’s nauwelijks iemand is komen zien omdat dat niet goed was aangegeven voor het publiek.

  En in Planckendael ben ik nog niet geweest, wel al in de zoo van Antwerpen met Olliebol. Ze vond de aapjes ook interessant, en de roofvogels vonden haar ERG interessant: mmm, lekker hapje :).

 • grietsblog schreef:

  Amai dat waren leuke dagen precies. Je hebt het denk ik ook echt wel verdiend. Nu opnieuw hard werken aan de thesis?
  Klara en Kobe liggen nu ook uitgeteld in hun nestje na een dagje Ardennen. Toch plezant hé met die hondjes op stap gaan!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Van Plankendael naar Bellewaerde voor Hulphond Valéas.

Meta

%d bloggers liken dit: