Eiko op visite

juni 6, 2008 § 3 reacties

Mama had vandaag een vergadering in Leuven. In de ochtend dropte ze Eiko op kot waar miss zich meteen thuis voelde en opnieuw parmantig Valéas’ kussen inpalmde. Het o zo typisch gesnurk, de geur van slapende Eiko die zich even goedlegt en het gezucht als iemand haar wakker maakt: zalig vertrouwd tijdens het studeren! Aan de andere kant was het wel enorm krap op kot met twee grote honden: ik kon mij niet omdraaien zonder drie keer “vanondereeeen” (in Hachiko-hondentaal) geroepen te hebben. Eiko is echter bijna helemaal doof waardoor ze zich meestal nog een hoedje schrok toen de rolstoel – langzaam en voorzichtig – begon te bewegen.

In de namiddag zijn we gaan wandelen met Bentley, zijn baasje Véronique en hun nichtje. Alhoewel de honden de grootste stukken los konden lopen, lijnden we hen voor de veiligheid toch aan indien we in de buurt van weggetjes kwamen. Opdat elke dame een hond zou hebben, mocht Véronique’s nichtje wandelen met Eiko. Dat ging echt supergoed! De jongedame was een hele goede baas: zij koos waar ze gingen wandelen, Eiko zoals gevraagd niet naar de eendjes en kwispelde de hele tijd mooi in de maat!
Op het einde van de wandeling zagen Valéas en Bentley er véél vuiler uit dan Eiko, alhoewel ze alledrie wel hetzelfde lekkere bosluchtje met zich meedroegen… Misschien waren de jongens jaloers op Eiko’s blinkende zwarte vacht en zochten ze een kleurspoeling in het bos? Mama en Florence waren ’s avonds heel blij dat mooie zwarte Eiko met hen mee ging naar huis en niet van Valéas-met-bruine-vegen. Dat bosluchtje ontdekken ze nog wel…

Advertenties

Getagd: , , , ,

§ 3 Reacties op Eiko op visite

 • veronique schreef:

  Astrid was àààpetrots dat ze Eiko alleen aan de lijn had vastgehouden. Bentley springt haar in zijn enthousiasme immers altijd omver. Daarom zit ze sinds ze drie is bij Tante altijd op tafel en niet op een stoel en de twee spelen balspelletjes met elkaar vanachter een kinderhekje. Zoniet likt Ben haar gezicht af en dat is niet de bedoeling. Gelukkig is ze sindsdien flink gegroeid en torent ze nu boven de hond uit.
  Het was voor haar een superleuke wandeling Daphné, bedankt!!!
  xxx

 • fotomart schreef:

  Via de blog http://griethings.wordpress.com ben ik hier bij jou terecht gekomen. Toen ik je foto zag dacht ik “hé, dat gezicht heb ik al eerder gezien”. Dan ben ik in je archief gaan neuzen en jawel, jij was ook op de blogdrink in Leuven. Ik veronderstel dat j nu ook examens hebt? Veel succces er mee!

 • […] « Eiko op visite Verzamelaar van overtollig haar […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Eiko op visite voor Hulphond Valéas.

Meta

%d bloggers liken dit: