Leuven in scène

mei 14, 2008 § 3 reacties

Zaterdag bleven we binnen thesissen tot in de late namiddag: ik verbrand véél te snel en zowel Valéas als Maarten hebben het snel warm. We zouden naar Leuven in Scène gaan daar ik véél belovende artikels erover las op Leuven.blogt.
Na de sfeer in het centrum wat opgesnoven te hebben, kregen we honger en zochten we een tafeltje om iets te eten. We gaven het op: élk tafeltje was bezet! Uit pure miserie gingen we naar de Mc Donalds waar op de benedenverdieping gelukkig nog een plaatsje vrij was.
Het eerstvolgende spectakel op het programma werd gebracht door Circ Panic en vond plaats op het Provincieplein. We vonden het geniaal!!! Echt een aanrader. En we zagen nog enkele medebloggers (Carolien en Dries van Leuven.blogt) terwijl zij ons niet zagen! Dat maken we écht niet veel mee. Terwijl iedereen na de voorstelling afzakte naar het overvolle Martelarenplein, trokken wij richting stadspark om Pyromantiek – op aanraden van Leuven.blogt – te gaan bekijken. Ook hier hebben we alle drie met volle teugen genoten. In het publiek bleek bovendien nog een hond aanwezig: Tsar, hulphond in opleiding bij Dyadis, de collega’s van vzw Hachiko! Doordat we zo lang bleven babbelen, misten we het vuurwerk op het Ladeuzeplein. We stonden zelfs nog te babbelen toen de politie rond middernacht het park wou afsluiten en ons vriendelijk verzocht het park te verlaten…

De volgende dag moesten we echter al vroeg op: het was Moederdag én de verjaardag van mijn mama! ’s Middags gingen we barbecueën bij Maartens ouders voor Moederdag. Valéas amuseerde zich kostelijk door zich in het gras te rollen. In het zonlicht konden we duidelijk het haar zien wegvliegen eens hij recht stond en zich uitschudde…
Thuis speelde hij met alle plezier met Dia, het Vizsla teefje dat met oma mee op bezoek was. Hij koelde wel af en toe af in het water. Toen hij weer droog was, bleek dat door het rollen, spelen, ploeteren en schudden ook de rest van zijn vacht helemaal ‘uitgekuist’ was: hij was precies enkele kilo’s kwijt! Ik vermoed dat door de warmte, de laatste resten wintervacht de laatste dagen massaal loskwamen. Daarmee waarschijnlijk dat hij de laatste tijd zo graag en vaak in het gras rolt: om zijn vacht te reinigen en de overtollige haren kwijt te spelen.
Eiko was blij dat Dia en Valéas elkaar bezighielden zodat zij zich kon focussen op de belangrijke zaken: zonnen, bij opa gaan vleien en kijken of er niks op de grond viel… Typisch miss Eiko.

Getagd: , , , ,

§ 3 Reacties op Leuven in scène

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Leuven in scène voor Hulphond Valéas.

Meta

%d bloggers liken dit: