Eiko op verlof

maart 30, 2008 § 4 reacties

De voorbije week was opnieuw nogal druk: we gingen vooral naar het labo – het werk in het labo zit er bijna op – en gingen ook even naar de kapper. Niet echt veel interessants om over te bloggen…

Vrijdagavond kwamen papa en zus naar Leuven om Eiko af te zetten. Mama, papa, Florence en haar vriend Alex gaan namelijk een weekje gaan skiën. Toen ik dat hoorde, stond ik – figuurlijk – te springen om Eiko een weekje op visite te hebben!
Daar Miss ’t Ei echter rechtstreeks van aan zee kwam waar ze een weekje op vakantie was met mijn zusje Flo, had ze geen kussen mee. Enkel een superzachte matrasbeschermer die ze op dag één van de vakantie had ‘gekregen’ van mama. Toen het tijd was om te gaan slapen, waren de bedden al snel verdeeld: Miss Eiko palmde meteen Valéas’ grote groene fatboy doggybag kussen in. Valéas het watje/de gentleman sliep dan maar op de driedubbelgevouwen matrasbeschermer. Alhoewel hij Eiko enkele keren uit zijn groen bedje kon lokken, is het vooral queen Eiko die het zachte kussen inpalmt: hij staat het snel weer af nadat hij er even in lag.

Zaterdag hielden we het rustig daar Eiko vrijdag een lange wandeling maakte aan zee en we ’s avonds even naar het hulphondencafé op Hachiko zouden afzakken. We speelden samen met Christine en Maybe een kort spelletje Funagle. Het besluit: we maken best zelf een uitbereiding op het spel daar onze hondjes de meeste dingen net iets te vlotjes kunnen… Zo is bijvoorbeeld “Funagle your dog to play dead for 10 seconds” een standaard commando dat een Hachiko hulphond tijdens zijn opleiding leerde. Het wordt gebruikt om de hond te kunnen verzorgen en onderzoeken daar zijn (toekomstige) baas meestal niet de mogelijkheden heeft om zijn hond fysiek in deze positie te krijgen of houden.
Na het spel wou Cathy – gastgezin van Qupid, Ufo en Yves en gewoon gezin van Goodwill – Valéas’ teenhaar, borsthaar, broekhaar en staart een beetje bijknippen! De laatste dagen kwamen we namelijk druipnat terug van het labo door het typisch Belgische weer en Valéas staart, poten en buik absorbeerden bovendien massa’s opgespat modderwater… Dankuwel Cathy!!! Hopelijk komen we hierdoor morgen net iets properder terug thuis!
Daar Eiko en Maarten nogal moe waren, vertrokken we op tijd naar huis, alwaar de beddenverdeling opnieuw dezelfde was…

Vandaag, zondag, liggen beide hondjes redelijk uitgeteld op hun bedje… Ik maak van de gelegenheid gebruik om verder te werken aan mijn thesis daar het toch geen weer is om een hond door te jagen.
Deze avond werd Eiko out of the blue uitgenodigd om mee te gaan met A-C naar haar thuis voor het avondeten zodat ik rustig kon douchen. Het was erg lang geleden dat Eiko daar op visite was en nu iedereen haar mag knuffelen – meestal nog in ruil voor een klein commando – denk ik dat ze zich goed zal amuzeren. A-C wou duidelijk dolgraag met Eiko op stap en ik vermoed dat haar papa al even blij zal zijn!

Advertenties

Getagd:

§ 4 Reacties op Eiko op verlof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Eiko op verlof voor Hulphond Valéas.

Meta

%d bloggers liken dit: